четвртак, 6. фебруар 2014.

PODRŠKA RADNIČKOM PROTESTU U TUZLI


Studentski front (SF) pruža punu podršku opravdanom nezadovoljstvu radnika i studenata u Tuzli.

Radnici, penzioneri i omladino Tuzle - podržavamo vaš protest i solidarišemo se sa vašom borbom! Nezavidna situacija u kojoj ste se našli posledica je restauracije kapitalizma i imperijalističke okupacije na prostoru naše socijalističke domovine Jugoslavije. Kapitalizam je društveno-ekonomski sistem koji uvek ide na štetu radnika a na korist predstavnika kapitala. Restauracija kapitalizma uslovila je sve nesreće kroz koje prolazi naše društvo: počev od apsurdnog bratoubilačkog rata i razbijanja naše domovine od strane zapadnog imperijalizma, preko masovnih otpuštanja, rasprodaje narodne imovine, devastacije privrede i industrije, privatizacije i propasti školstva i zdravstva, sve do opšteg pada životnog standarda i osiromašenja najširih slojeva stanovništva. Čestitamo vam, drugovi, na tome što ste pokazali solidarnost, borbenost i visoku razinu svesti o uzrocima problema koji vas ugnjetavaju, time što ste izašli na ulice u ogromnom broju i krenuli u srž problema – na zgradu vlade. Time ste pokazali jednistvo radničke klase kao i njenu istinsku snagu. Vaše nezadovoljstvo koje je uzrokovalo spontano udruživanje i borbu za opšti progres društva, ne sme se zaustaviti na toj spontanosti, ne sme se slomiti pred kontra-udarom režima koji je u službi kapitalističke klase, a do koga će uskoro doći. Iz spontanosti vaše borbe mora se izroditi bolja i čvršća povezanost radničke klase čitave Bosne i Hercegovine. Vi ste, vašom borbom, upravo postali inicijator i predvodnik tog udruživanja i povezivanja. U vas su uprte oči naroda BiH i kao i svih naroda Jugoslavije. Vi ste postali primer i zvezda vodilja ideje da se očajna situacija u kojoj smo se našli može prevladati i da izlaz postoji. Iz tih razloga neophodno je da budete još bolje organizovani, još konkretniji u vašim zahtevima i ciljevima.

Potrebno je stvoriti alternativu čitavom postojećem sistemu u kome nema nikakve perspektive za društveni progres. Treba udariti protiv rušilačkog karaktera nehumanog sistema – kapitalizma. Valja nam se još jednom izboriti za njegovu jedinu alternativu, za društvo u kome je radniku garantovano pravo na dostojanstven život – za socijalizam. Mi poručujemo radnom narodu Bosne i Hercegovine da je potrebno udruživanje u okviru ozbiljne, borbene, revolucionarne radničke partije, istinske avangarde, kroz čiji će proglas hrabro i odlučno uzviknuti: Dosta bede, dosta kapitalizma, napred k socijalizmu! SF poziva sve progresivne radničke sindikalne strukture širom Jugoslavije na solidarnost sa radnicima u Tuzli. Pozivamo celu radničku klasu Jugoslavije, sve radnike, nazaposlene, studente i celokupnu omladinu, osiromašene, prevarene i ponižene Jugoslovene da podrže i da se pridruže borbi tuzlanskih radika

Najoštrije osuđujemo napade policije i primenu sile nad radnicima u protestu! Pozivamo pripadnike policije da u učesnicima protesta prepoznaju svoje drugarice i drugove, braću i sestre, roditelje i decu, svoje komšije i sugrađane, da prepoznaju volju naroda i stanu odlučno na njegovu stranu. Da spuste palicu sramne službe krupnom kapitalu i upotrebe je protiv njega. Ukoliko to ne učine izazvaće revolt i opravdanu odmazdu radnog narod. SF nastavlja da podržava i učestvuju u borbi radničke klase širom Jugoslavije. Mira, slobode i pravde nema bez uništenja kapitalizma.

Živela borba tuzlanskih radnika!

Živela borba radnog naroda Jugoslavije protiv eksploatacije i imperijalizma!

Sekretarijat Studentskog fronta

Beograd,

5.februar 2014. godine

Нема коментара:

Постави коментар