понедељак, 20. мај 2013.

PREDAVANJE AKTIVISTE STUDENTSKOG FRONTA SREDNJOŠKOLCIMA

Aktivista Studentskog fronta drug Vladimir Davidović, u petak 17. maja.2013.godine u Šestoj gimnaziji u Beogradu održao je predavanje učenicima te škole, budućim studentima, o perspektivama studiranja na univerzitetima u Srbiji.
Pred više desetina đaka svih razreda drug Davidović je objasnio zašto je “Bolonjska deklaracija” loša, odnosno kako favorizuje bogate studente u odnosu na one koji dolaze iz porodica koje žive od svog rada, koliko će budući akademci da plate za svoje školovanja kao i sa kakvim problemima će se sresti u toku svog akademskog školovanja. Takođe, istaknuto je zašto je neophodno da se bore za svoja prava tj. objašnjeno je zbog čega se danas progresivni studenti suprotstavljaju samovolji buržoaskih univerzitetskih vlasti. U predavanju je spomenuta saradnja studenata i đaka srednjih škola i neophodnost udruživanja u borbi za svima dostupno, besplatno i kvalitetno školovanje.
Na kraju predavanja drug Davidović je pozvao đake da se pridruže velikom studentskom protestu u četvrtak 23.maja 2013. godine protiv povećanja školarina i za uvođenje besplatnog studiranja, u čijim prvim borbenim redovima će, kao i po običaju, biti aktivisti Studentskog fronta.

Нема коментара:

Постави коментар